Start Supportgroep ‘Verder na agressie’

Publicatiedatum: 11 mei 2021

Agressie kan iemands leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Niet alleen het leven van jezelf, maar ook het leven van anderen in je omgeving.

Verkeersruzies, vechten op straat, verbaal dreigen of agressief gedrag, richting bijvoorbeeld je partner en/of te streng zijn voor de kinderen; dit zijn veel voorkomende agressie problemen waar je mee te maken kan hebben. Er bestaat een kans dat de mensen in je omgeving bang van je kunnen worden en/of je laten vallen uit angst voor herhaling. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om iets met die agressie- en geweldgevoelens te doen. Eén van de mogelijkheden is deelnemen aan de supportgroep bij het Herstelnetwerk. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek en maken we de problemen die agressie opwekken bespreekbaar.

Door erover te praten zullen anderen vertellen hoe ze hier mee omgaan. Een groot voordeel is dat niemand zich hoeft te schamen omdat mensen tegen dezelfde problemen aanlopen. Problemen met partner, kinderen, werk en bijv. In het verkeer zijn items die vaak terugkomen.

Het herstelnetwerk bestaat uit professionele ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen inzetten om anderen te ondersteunen bij hun herstel. Deze ervaringen liggen op verschillende gebieden zoals verslaving, depressie, psychische kwetsbaarheden etc.
Deze groep zal geleid worden door een ervaringsdeskundige die zelf ook ervaring heeft met agressieproblematiek, hierdoor kan hij, vanuit zijn eigen ervaring mee denken en praten en met de groep.

MTA methodiek

De Supportgroep werkt met de Mannen Tegen Agressie methodiek (MTA methodiek).
Deze methodiek is ontwikkeld door GGZ WNB en wordt al diverse jaren succesvol ingezet. Met het daarbij behorende boekje gaan we bij iedere bijeenkomst ook wat dieper op alles in.

Informatie en deelnemen

Meer informatie over de supportgroep ‘Verder na agressie’ vind je hier.

Meer nieuws

Al het nieuws