Supportgroep ‘Verder na agressie’

Startdatum maandag 31 mei 2021, loopt door tot januari 2022

Agressie kan iemands leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Niet alleen het leven van jezelf, maar ook het leven van anderen in je omgeving.

Verkeersruzies, vechten op straat, verbaal dreigen of agressief gedrag, richting bijvoorbeeld je partner en/of te streng zijn voor de kinderen; dit zijn veel voorkomende agressie problemen waar je mee te maken kan hebben. Er bestaat een kans dat de mensen in je omgeving bang van je kunnen worden en/of je laten vallen uit angst voor herhaling. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om iets met die agressie- en geweldgevoelens te doen. Eén van de mogelijkheden is deelnemen aan de supportgroep bij het Herstelnetwerk. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek en maken we de problemen die agressie opwekken bespreekbaar.

Door erover te praten zullen anderen vertellen hoe ze hier mee omgaan. Een groot voordeel is dat niemand zich hoeft te schamen omdat mensen tegen dezelfde problemen aanlopen. Problemen met partner, kinderen, werk en bijv. In het verkeer zijn items die vaak terugkomen.

Het herstelnetwerk bestaat uit professionele ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen inzetten om anderen te ondersteunen bij hun herstel. Deze ervaringen liggen op verschillende gebieden zoals verslaving, depressie, psychische kwetsbaarheden etc.

Deze groep zal geleid worden door een ervaringsdeskundige die zelf ook ervaring heeft met agressieproblematiek, hierdoor kan hij, vanuit zijn eigen ervaring mee denken en praten en met de groep.

MTA methodiek

De Supportgroep werkt met de Mannen Tegen Agressie methodiek (MTA methodiek).
Deze methodiek is ontwikkeld door GGZ WNB en wordt al diverse jaren succesvol ingezet. Met het daarbij behorende boekje gaan we bij iedere bijeenkomst ook wat dieper op alles in.

Voor wie

Vanaf 18 jaar kun je deelnemen aan de supportgroep ‘Verder na agressie’.
Om deel te kunnen nemen is het belangrijk, dat je echt de intentie hebt om van je agressie af te willen. Sommige deelnemers zijn in afwachting van een behandeling en nemen alvast deel en andere stromen juist na een behandeling in voor ondersteuning om hun agressie zo laag mogelijk te houden.

Startdatum

Maandag 31 mei van 19.30-21.30 uur.

De sessie op maandag 14 juni kan helaas niet doorgaan, de eerstvolgende sessie vindt plaats op maandag 28 juni.

Duur

1x per 2 weken

Locatie

Online, via Zoom

Aanmelden

Lijkt het je wat om ook aan de Supportgroep deel te nemen? Stuur ons dan een mail o.v.v. supportgroep ‘Verder na agressie’.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort

Dinsdag 4, 11, 18 en 25 april 2023  

Schrijf je Verhaal basiscursus (vervolg introductie SJV)

  • Mauritzhof, Bussum
Maandag 17, 24 april en 1, 8 en 15 mei 2023

Kwartier maken als maatje

  • Monnickskamp 8, Huizen (dit is de FACT locatie van GGz te Huizen)
Startdatum dinsdag 18 april 2023

Training Mindfulness

  • Leger des Heils 'Het Trefpunt', Wilhelminaplantsoen 14, Bussum (zij-ingang kerk)
Start bij voldoende aanmeldingen

WMEE (Werken met eigen ervaring)

  • Wijkcentrum De Uit-wijk in Bussum
De training start bij voldoende aanmeldingen

Honest, Open en Proud

  • De Uit-Wijk, Bussum
4, 11 en 25 mei, 1 en 8 juni 2023

Begin maken met herstel

  • Kwintes, H.A. Lorentzweg 81 te Bussum