Hop: Honest, Open & Proud

Startdatum 7 juni 2021, 5 bijeenkomsten

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jouw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is.

Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots.

Voor wie
Ben je er klaar voor om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten of verslaving te (h)erkennen? Dan kan de HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Door deel te nemen aan de HOP, onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt maken.

Hoe & wat
HOP stelt de deelnemer als persoon voorop. Je gaat zelf aan de slag met het keuzeproces van open zijn over je psychische uitdagingen. Dat doe je met een methode die je helpt alle voor- en nadelen af te wegen die je tegenkomt. Zo kun je een strategie bepalen waarmee jij je ervaringen naar buiten kunt brengen op een manier die bij jou past. Of juist niet!

Wat brengt HOP
De methode kan jouw persoonlijke empowerment vergroten. Zo draagt de HOP bij aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen: je voelt je zeker(der) en vertrouwt (meer) op je eigen kwaliteiten. Zelfregie heet dat, of zelfredzaamheid. En dat helpt je om jouw toekomst (weer) in eigen hand te nemen.

HOP in ’t kort

 • Ondersteunende internationaal effectief bewezen methode.
 • Het is ontwikkeld door professionals met psychische klachten.
 • Het is een groepsprogramma, waarbij uitwisseling belangrijk is.
 • Je wordt begeleidt door getrainde ervaringsdeskundige professionals.
 • Serie van 3 modules + 1 vervolgsessie (optioneel).
 • Een actieve deelnemershouding is vereist.

Initiatiefnemer van HOP in Nederland is Samen Sterk zonder Stigma. Samen Sterk werkt aan een samenleving waarin iedereen zijn psychische kwetsbaarheid kan bespreken. Hoe? Door bewustmaking van vooroordelen en de impact ervan. HOP helpt daarbij.

Wil jij weten wat stigma is, wat het met jou doet en hoe je dit kan verminderen? Meer informatie kun je vinden op www.samensterkzonderstigma.nl

Startdatum
7 juni 2021

Tijd

12.00-15.00 uur

Duur
1x per week / 5 weken

Locatie
Online

We begrijpen dat het even wennen is om online een cursus te volgen, het is natuurlijk niet de gebruikelijke manier. We werken met Teams, dit is een online programma wat je niet hoeft te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek en een mobiel of laptop met camera. Als je niet handig bent  met computer of mobiel, helpen de trainers je er graag bij, ze kunnen je extra uitleg geven. De ervaring leert dat de meeste mensen er na een half uurtje aan gewend zijn. We werken in een vertrouwde omgeving waarin iedereen de ruimte krijgt.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Startdatum 9 augustus van 12.30-14.30 uur Herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Diverse locaties, zie de beschrijving
Startdatum 10 augustus 2021, 5 bijeenkomsten Schrijf je verhaal
 • Nog niet bekend
Elke 3e dinsdag van de maand Familie en naasten herstelwerkgroep
 • De Uit-wijk in Bussum
20 augustus 2021 van 10.00-12.00 uur, 1x per week, 5 weken Begin maken met herstel
 • Nog niet bekend
September 2021, meer informatie volgt z.s.m. Herstelwerkgroep
 • de Kleine Lelie in Hilversum
Startdatum: donderdag 9 september van 12.00-15.00 uur WMEE (Werken met eigen ervaring)
 • nog niet bekend