De lotgenotencontactgroep ‘eetstoornis’ gaat vanaf 2 december weer starten.
Deze groep draait om het delen van jouw ervaringen met lotgenoten. Deelnemers hebben misschien een verleden in de psychiatrie en/of verslaving, maar ook zonder deze ervaringen ben je van harte welkom!

De primaire doelstelling van een lotgenotencontactgroep is deelnemers de gelegenheid te geven hun herstel zelf actief ter hand te nemen, de regie over het eigen leven weer terug te nemen. Empowerment en ontwikkeling van ervaringskennis zijn hiervan bedoelde bijeffecten.

De deelnemers vinden herkenning in elkaars verhalen. Dit schept een band en biedt de basis voor gelijkwaardigheid. Dat geeft lucht. Delen over je ervaringen met gelijkgestemden helpt ook om bewust te worden van jezelf en geeft inzicht in het proces dat je doormaakt. Je bent van harte welkom!

Meer informatie vind je hier en aanmelden doe je via info@herstelnetwerk.nl

De zomer is voorbij en we zijn weer begonnen aan enkele cursussen. Klik hier voor het overzicht.

Over enkele weken willen we het hele programma van 2023 op de site hebben staan. Dan kan iedereen kijken wat voor leuke activiteiten en cursussen we volgend jaar gaan doen!

De herstelwerkgroep psychische kwetsbaarheid loopt nog altijd in de van Riebeeck Galerij te Hilversum. Om de week (even weken) op de vrijdagochtend zien wij elkaar van 10.00-12.00 uur.

Wees van harte welkom!

P.s. wil je jezelf wel even aanmelden via info@herstelnetwerk.nl

We hebben een nieuwe folder gemaakt voor het Herstelnetwerk. Deze wordt op dit moment gedrukt en zal zo snel mogelijk jullie kant op komen.

We hopen deze folder op veel plekken te kunnen gaan verspreiden zoals buurthuizen, bibliotheken, huisartsen en andere organisaties waar eventueel geïnteresseerden komen.

Kennen jullie mensen die aan zouden willen sluiten bij cursussen of bijeenkomsten, vertel ze over ons netwerk.

Tot snel!

Na de zomer willen we weer beginnen met de herstelwerkgroep eetstoornissen en de herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling. Wil jij ook laagdrempelig in contact komen met andere mensen die soortgelijke ervaringen hebben; stuur een mailtje en meld je aan via info@herstelnetwerk.nl

Iedere dinsdagmiddag is er van 13.30-15.00 uur een inloop bij Kwintes, Lorentzweg 81 in Bussum.

De inloop is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over herstel en herstelactiviteiten op het gebied van ggz, verslaving en huiselijk geweld/kindermishandeling. Dit ontmoetingsmoment fungeert tevens als een plek voor een goed gesprek en een kop koffie. De inloop is ook bedoeld voor professionals die vragen hebben over onze herstelactiviteiten.

Bij de inloop zijn een professioneel ervaringsdeskundige ggz en een professioneel ervaringsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling aanwezig, die werkzaam zijn bij één van de aangesloten organisaties van het Herstelnetwerk.

De inloop is er om even op adem te komen, voor een luisterend oor en een klankbord en indien nodig met een goede tip verder te kunnen. Naast de inloop biedt het herstelnetwerk ook een gespreksgroep aan. Deze groep wordt de herstelwerkgroep genoemd. Hierover vind je meer informatie op onze website: www.herstelnetwerk.nl

Onze familie en naastenavonden vinden nog altijd plaats op de 1e dinsdagavond van de maand van 19.00-21.00 uur bij buurthuis de Uit-Wijk in Bussum. Dit blijken hele fijne en waardevolle avonden te zijn!

Klik hier voor meer informatie.

Wil je aansluiten? Wees welkom! Stuur een mail naar info@herstelnetwerk.nl.  om even te melden dat je wilt komen.

Regie houden tijdens een crisis

Een crisis is iets naars om mee te maken. Tijdens een crisis ben je soms flink in de war en kun je jouw wensen en gevoelens niet goed onder woorden brengen. Je raakt de controle kwijt. Dat is een vervelende situatie voor jezelf en voor de mensen om je heen. Zij willen tenslotte niets liever dan jou helpen op een manier die bij jou past. Met de Crisiskaart of Hulpkaart maak je dat mogelijk. Je behoudt met deze kaart namelijk zelf de regie. Met de Crisiskaart of Hulpkaart laat je jouw eigen stem horen in een verwarrende tijd.

Voor meer informatie kijk je op www.crisiskaart.nl

Om de week op de even week hebben we onze herstelwerkgroep.

Deze vinden plaats bij de van Riebeeck galerij in Hilversum (ingang Willem Bontekoestraat) van 10-12u.

Wil je op een laagdrempelige manier je ervaringen delen met anderen en daarbij lekker van een kopje thee of koffie, met hopelijk een koekje, genieten dan ben je van Harte Welkom 😊

Voor exacte data en om je aan/af te melden stuur even een mailtje naar info@herstelnetwerk.nl

Elke vrijdag gaan we lekker samen eten, oh yeah! Lijkt jou dit wel wat? En wil jij je aanmelden, misschien ook meehelpen en mee eten?

Bij meehelpen kun je denken aan; helpen in de keuken, tafeldekken, tafel afruimen en/of schoonmaken. Als je meehelpt dan mag je gratis mee eten.
Wil je nou alleen lekker aanschuiven en mee eten, dat kan natuurlijk ook. De kosten bedragen dan €2,50.

Geef je op, uiterlijk voor de vrijdag om 12:00 uur, bij Amanda 06-20748628 of Mandy 06-57668901 óf geef je op via de Facebook pagina Herstelnetwerk Gooi & Vechtstreek.

Wees welkom op de Mauritzhof!

Eind augustus/begin september starten we met een nieuwe cursus: ‘Herstellen doe je zelf’.

Deze cursus gaat over de verschillende fases van herstel en hoe je daar mee om gaat, of mee om zou willen gaan. Deze bijeenkomsten worden gegeven in samenwerking met Kwintes.

Weer een hele leuke, leerzame cursus. Meer informatie volgt op de website.

Om de week op de even week hebben we onze herstelwerkgroep.

Deze vinden plaats bij de van Riebeeck galerij in Hilversum (ingang Willem Bontekoestraat) van 10-12u.

Wil je op een laagdrempelige manier je ervaringen delen met anderen en daarbij lekker van een kopje thee of koffie, met hopelijk een koekje, genieten dan ben je van Harte Welkom 😊

Voor exacte data en om je aan/af te melden stuur even een mailtje naar info@herstelnetwerk.nl