Cursusaanbod voor de na zomer staat op de site

Na de zomer staan er weer enkele leuke cursussen op het programma.

Neem een kijkje en laat ons weten als je je wilt aanmelden of als je nog vragen hebt. Alvast een fijne zomer toegewenst!

Groetjes, Amanda, Anna, Ahmet en Nelly

Facebook en LinkedIn

Wellicht hebben jullie het al gezien. Wij als Herstelnetwerk zijn meer actief geworden op Facebook en LinkedIn.

Voeg het Herstelnetwerk toe en blijf op de hoogte.

Training Mindfullness

In 8 wekelijkse bijeenkomsten gaan we samen leren wat mindfulness is en wat het voor jezelf kan betekenen. Bij mindfulness observeer je als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Doel is meer innerlijke rust te krijgen, minder vast te komen zitten in je eigen gedachten en gevoelens.

Locatie: Het Trefpunt, Leger des Heils. Wilhelminaplantsoen 14, Bussum (zij- ingang kerk)

Nieuwe Herstelwerkgroep in Bussum

Het Herstelnetwerk start in samenwerking met het Leger des Heils een Herstelwerkgroep in Bussum. Locatie: Wilheminaplantsoen 14, zij-ingang kerk, locatie Leger des Heils Bosshardt. Dit zal zijn op de oneven week op de vrijdag van 10-12u. Te beginnen op 14 april. Aanmeldingen en of meer informatie: info@herstelnetwerk.nl

Samen met elkaar laagdrempelig over herstel praten

De herstelwerkgroep psychische kwetsbaarheid loopt nog altijd in Het Kortlandhuis, Willem Barentszweg 17 in Hilversum. Om de week (even weken) op de vrijdagochtend zien wij elkaar van 10.00-12.00 uur.

Wees van harte welkom!

P.s. wil je jezelf wel even aanmelden via info@herstelnetwerk.nl

Laagdrempelige inloop

Iedere dinsdagmiddag is er van 13.30-15.00 uur een inloop bij Kwintes, Lorentzweg 81 in Bussum.

De inloop is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over herstel en herstelactiviteiten op het gebied van ggz, verslaving en huiselijk geweld/kindermishandeling. Dit ontmoetingsmoment fungeert tevens als een plek voor een goed gesprek en een kop koffie. De inloop is ook bedoeld voor professionals die vragen hebben over onze herstelactiviteiten.

Bij de inloop zijn een professioneel ervaringsdeskundige ggz en een professioneel ervaringsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling aanwezig, die werkzaam zijn bij één van de aangesloten organisaties van het Herstelnetwerk.

De inloop is er om even op adem te komen, voor een luisterend oor en een klankbord en indien nodig met een goede tip verder te kunnen. Naast de inloop biedt het herstelnetwerk ook een gespreksgroep aan. Deze groep wordt de herstelwerkgroep genoemd. Hierover vind je meer informatie op onze website: www.herstelnetwerk.nl

Familie en naastenavond

Onze familie en naastenavonden vinden nog altijd plaats op de 1e dinsdagavond van de maand van 19.00-21.00 uur bij buurthuis de Uit-Wijk in Bussum. Dit blijken hele fijne en waardevolle avonden te zijn!

Klik hier voor meer informatie.

Wil je aansluiten? Wees welkom! Stuur een mail naar info@herstelnetwerk.nl om even te melden dat je wilt komen.

Regie houden tijdens een crisis

Een crisis is iets naars om mee te maken. Tijdens een crisis ben je soms flink in de war en kun je jouw wensen en gevoelens niet goed onder woorden brengen. Je raakt de controle kwijt. Dat is een vervelende situatie voor jezelf en voor de mensen om je heen. Zij willen tenslotte niets liever dan jou helpen op een manier die bij jou past. Met de Crisiskaart of Hulpkaart maak je dat mogelijk. Je behoudt met deze kaart namelijk zelf de regie. Met de Crisiskaart of Hulpkaart laat je jouw eigen stem horen in een verwarrende tijd.

Voor meer informatie kijk je op www.crisiskaart.nl

Samen eten, gezellig!

Elke vrijdag gaan we lekker samen eten, oh yeah! Lijkt jou dit wel wat? En wil jij je aanmelden, misschien ook meehelpen en mee eten?

Bij meehelpen kun je denken aan; helpen in de keuken, tafeldekken, tafel afruimen en/of schoonmaken. Als je meehelpt dan mag je gratis mee eten.
Wil je nou alleen lekker aanschuiven en mee eten, dat kan natuurlijk ook. De kosten bedragen dan €2,50.

Geef je op, uiterlijk voor de vrijdag om 12:00 uur bij Mandy via 06-57668901 óf geef je op via de Facebook pagina Herstelnetwerk Gooi & Vechtstreek.

Wees welkom op de Mauritzhof!