Webinar Herstel de verbinding

Publicatiedatum: 9 februari 2021

Op donderdag 11 maart organiseert Meedoen, het GGZ netwerk van Gooise Meren, het webinar Herstel de verbinding.

Reserveer daarom alvast in je agenda:
donderdag 11 maart 15:30 tot 17:00 uur.

 Herstel vraagt om een zorgzame gemeenschap en verbinding met de mensen om je heen. Pas dan zijn mensen thuis.

Voor veel mensen is meedoen niet vanzelfsprekend. Niet alleen voor mensen met  psychische problemen maar ook voor mensen die door andere oorzaken ernstige ontwrichting in hun leven ervaren. Zij zoeken hun weg naar persoonlijk en maatschappelijk herstel. Vaak onopgemerkt door de samenleving die in haar eigen tempo doorgaat.

Verbinding met anderen is noodzakelijk voor herstel van het individu en voor het herstel van relaties met hun omgeving. Maar mensen met psychische problemen kunnen vaak (tijdelijk) niet zelf voor verbinding zorgen. Naasten vinden het vaak moeilijk om de juiste verbinding te behouden die helpend is voor herstel. Ook professionals hebben niet altijd voldoende handvatten om samenhang te organiseren.

Herstel de verbinding

Het GGZ netwerk Gooise Meren werkt sinds 2017 aan praktische oplossingen en zoekt daarin de samenwerking met anderen. Daarom laten we tijdens dit webinar inspirerende voorbeelden zien. En gaan we in gesprek met inwoners, burgerinitiatieven en andere organisaties die ook een belangrijke schakel kunnen zijn.

Daarom nodigen we je van harte uit. De uitnodiging met het programma en de link om je aan te melden ontvang je eind februari. Stuur deze vooraankondiging gerust door aan andere geïnteresseerden.

Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel de webinar terugkijken? Op de hoogte blijven van het netwerk GGZ Gooise Meren of met ons samen willen werken? Stuur dan een mail naar inclusie@gooisemeren.nl

* GGZ netwerk Gooise Meren is een praktisch samenwerkingsverband van vrijwilligers en professionals van: Versa Welzijn, Stichting Maatjes, Kwintes, GGZ Centraal, Zorgboerderij Hoogerlust, gemeente Gooise Meren, Arbeids- en Trainingscentrum, Stichting MEE en het Leger des Heils.

Meer nieuws

Al het nieuws