Toffe Peren

Publicatiedatum: 20 januari 2021

Als gevolg van de coronacrisis zijn we in april 2020 gestart met de activiteit de ‘Toffe Peren’.

Het project bestaat uit het koken van een gezonde maaltijd door koks, die dit belangeloos doen in het gemeentehuis van Gooise Meren. Verschillende  vrijwilligers  zorgen ervoor dat de maaltijden worden bezorgd bij de kwetsbare inwoners van Gooise Meren. De vrijwilligers maken bij het bezorgen van de maaltijd, op veilige afstand ook een praatje met de inwoners, om zo even het gevoel van eenzaamheid te doorbreken.

De ‘Toffe Peren’ is voortgekomen uit de kookactiviteit de ‘Gebakken Peren’ die voor het virus uitbrak, wekelijks plaatsvond voor mensen met een GGZ-achtergrond. De mensen deden dan eerst gezamenlijk de boodschappen, en samen te koken en genoten dan met elkaar van de maaltijd en elkaars gezelschap. Als mensen niet konden komen, dan werd de maaltijd ook bezorgd.

Omdat we i.v.m. de Corona maatregelen moesten stoppen met de ‘Gebakken Peren’ activiteit en alle deelnemers thuis zitten, zijn we gestart met de ‘Toffe Peren’ om op die manier toch het contact met de inwoners te behouden.

Er komen steeds aanmeldingen, ook vanuit andere welzijnsorganisaties in de regio, waardoor de doelgroep steeds breder wordt en daardoor is de groep inmiddels uitgebreid.
In Wijdemeren zijn we druk bezig om hetzelfde initiatief op te zetten, echter ontbreekt er nog een geschikte naam.

Wie bedenkt de beste naam voor de ‘Peren in Wijdemeren’? Meedoen kan door een mail te sturen naar info@herstelnetwerk.nl onder vermelding van ‘Peren in Wijdemeren’.
Onder de inzendingen verloten we een leuke prijs voor deelname en de winnaar krijgt uiteraard een leuke prijs en als je het leuk vindt een vermelding op onze website.
Voorwaarde: De ‘Peren’ willen we er wel inhouden, maar wat moet ervoor? Of misschien erachter?

We zijn benieuwd!

Bekijk hier een filmpje hoe onze ‘Toffe Peren’ aan het werk zijn voor de inwoners van Gooise Meren.

 

 

Meer nieuws

Al het nieuws