Geweld Hoort Nergens Thuis

Publicatiedatum: 18 december 2020

Via het regionaal project Geweld Hoort Nergens Thuis krijgt het Herstelnetwerk ook ruimte voor slachtoffers van huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

Om dit bij iedereen onder de aandacht te brengen dat deze mogelijkheid er is hebben we vorige week een prachtig filmpje opgenomen waarin twee ervaringsdeskundigen zo moedig zijn geweest om voor de camera hun verhaal te delen. In het bijzonder vertellen zij over wat hen geholpen heeft bij het herstel van deze traumatische ervaring. Het delen van deze ervaringen is een belangrijk element hierbij. Het gevoel dat het jouw schuld is wordt hiermee vaak weggenomen en je vindt erkenning en herkenning van je gevoelens.

Doordat anderen hun verhaal delen hoor je dat je niet alleen bent en vinden mensen hun eigenwaarde terug.

Situaties van huiselijk geweld en/of kindermishandeling zijn zeer ontwrichtend voor iemands leven en als er behoefte is aan het delen van je ervaringen dan ben je in de herstelwerkgroep van harte welkom. In de herstelwerkgroep heb je de mogelijk om te praten met lotgenoten, over bepaalde thema’s en aan de hand van het doen van oefeningen maak je deze voelbaar. Of als je worstelt met de psychische gevolgen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en je wil daar (beter) mee leren omgaan is deelnemen aan de cursus “Begin Maken Met Herstel” mogelijk iets voor jou.

Om jullie een idee te geven van het productieproces zie je hier een aantal foto’s. Voor de kerst staat het filmpje online!

Houdt onze website en de Facebookpagina in de gaten!

 

Meer nieuws

Al het nieuws