WMEE (Werken met eigen ervaring)

18 februari 2021 bij voldoende aanmeldingen, 12 bijeenkomsten

Wil je leren wat herstel- en ervaringskennis voor jou en voor anderen kan betekenen? Dan is deze cursus iets voor jou. Met jouw bijzondere kennis kun je anderen ondersteunen.

In de cursus WMEE ga je samen met mede cursisten onderzoeken wat het kan betekenen om je opgedane ervaring in te zetten. Wat voor rol zou bij jou kunnen passen? Wat is er nodig om met je ervaring aan de slag te gaan?

Ervaringen worden verteld en gedeeld. Daarmee doe je ervaringskennis op. Je gaat ontdekken wat er gemeenschappelijk is en welke individuele verschillen er zijn. Er wordt gekeken naar bronnen van steun en eigen oplossingen die mensen hebben bedacht voor zichzelf. Daarin zie je vaak dat mensen al heel veel zelf doen om zich staande te houden in moeilijke tijden en erg creatief zijn in het vinden van oplossingen.

We oefenen met hoe en wanneer je de eigen ervaringen inbrengt in je werk, wat valkuilen daarin kunnen zijn en ook wanneer je ervoor kiest om je ervaringen niet in te brengen. We werken aan gespreksvaardigheden en met praten voor een groep. Welke drempels je daarin allemaal kan tegenkomen en het trekken van je eigen grenzen. De cursus is een boeiende zoektocht en wordt begeleid door ervaringsdeskundige docenten. Ook komen gastdocenten, die werkzaam zijn in de GGZ, vertellen over hun ervaringen.

Deze cursus is nadrukkelijk bedoeld als oriëntatie en niet als opleiding voor ervaringsdeskundigheid. De cursus heeft 12 bijeenkomsten en wordt enkele weken later afgesloten met een certificeringsbijeenkomst.

Duur
1x per week / 12 weken

Tijd
12.00-15.00 uur

Locatie
Online

We begrijpen dat het even wennen is om online een cursus te volgen, het is natuurlijk niet de gebruikelijke manier. We werken met Teams, dit is een online programma wat je niet hoeft te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek en een mobiel of laptop met camera. Als je niet handig bent  met computer of mobiel, helpen de trainers je er graag bij, ze kunnen je extra uitleg geven. De ervaring leert dat de meeste mensen er na een half uurtje aan gewend zijn. We werken in een vertrouwde omgeving waarin iedereen de ruimte krijgt.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Maart 2021 bij voldoende aanmeldingen, 1x per 2 weken Herstelwerkgroep
  • de Kleine Lelie in Hilversum
Startdata 9 maart 2021 en 7 mei 2021, 8 bijeenkomsten WRAP
  • nog niet bekend
Startdatum 22 maart 2021 van 13.00-16.00 uur, 5 bijeenkomsten Kwartier maken als Maatje
  • Wijkcentrum de Uitwijk in Bussum
nog niet bekend Herstel Training Beeldend
  • nog niet bekend
nog niet bekend; 5 bijeenkomsten, 1x per week Kennis maken met herstel
  • Online en op locatie
nog niet bekend, 11 lessen van 3 uur Fotovoice
  • nog niet bekend