Begin maken met herstel

Startdatum 20 mei 2021, 5 bijeenkomsten

Ben jij nieuwsgierig naar de betekenis van herstel? Deze cursus bied je een eerste kennismaking met het begrip Herstel. Herstel gaat over het leren omgaan en leven met aanhoudende psychische klachten en een blijvende kwetsbaarheid daarvoor, de gevolgen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en de littekens die je daarvan overhoudt. Je leert over mogelijke steun, de valkuilen en de rol van begeleiders bij herstel.

Deze cursus word momenteel digitaal gegeven. Er is plek voor maximaal 5 deelnemers.

Wat houdt de cursus Begin Maken met Herstel precies in?

In deze cursus maak je in een kleine groep kennis met herstel en wat het voor jou betekent. Je leert over mogelijke “bronnen van steun”, de “valkuilen” en de “rol van begeleiders en hulpverleners” bij herstel. In de laatste bijeenkomst is er ruimte voor een evaluatie en informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan een andere cursus als vervolg hierop. Deze cursussen staan ook al op deze website.

Ben je benieuwd wat herstel voor jou kan betekenen? Zou je graag meer grip op je eigen herstel krijgen? Of zou je willen beginnen met werken aan je herstel, maar je weet niet zo goed hoe?

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur en wordt gegeven door verschillende trainers die allen ervaringsdeskundig zijn. De bijeenkomsten hebben een vast structuur. Er is een introductie, een presentatie of uitleg en is er ruimte voor vragen en oefeningen. En komt 3 keer een gastdocent. Deze cursus worden er geen rollenspellen gedaan.

Startdatum
20 mei 2021

Duur
1x per week / 5 weken

Tijd
13.00-15.00 uur

Locatie
Online

We begrijpen dat het even wennen is om online een cursus te volgen, het is natuurlijk niet de gebruikelijke manier. We werken met Teams, dit is een online programma wat je niet hoeft te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek en een mobiel of laptop met camera. Als je niet handig bent  met computer of mobiel, helpen de trainers je er graag bij, ze kunnen je extra uitleg geven. De ervaring leert dat de meeste mensen er na een half uurtje aan gewend zijn. We werken in een vertrouwde omgeving waarin iedereen de ruimte krijgt.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Maart 2021 bij voldoende aanmeldingen, 1x per 2 weken Herstelwerkgroep
  • de Kleine Lelie in Hilversum
Startdata 9 maart 2021 en 7 mei 2021, 8 bijeenkomsten WRAP
  • nog niet bekend
Startdatum 22 maart 2021 van 13.00-16.00 uur, 5 bijeenkomsten Kwartier maken als Maatje
  • Wijkcentrum de Uitwijk in Bussum
nog niet bekend Herstel Training Beeldend
  • nog niet bekend
nog niet bekend; 5 bijeenkomsten, 1x per week Kennis maken met herstel
  • Online en op locatie
nog niet bekend, 11 lessen van 3 uur Fotovoice
  • nog niet bekend