Kwartier maken als maatje

Zodra er voldoende deelnemers zijn

Deze module gaat over kennis, ervaringen en vaardigheden die je nodig hebt om je ervaringskennis in te zetten als kwartiermaker in maatjescontact. Met vaardigheden wordt bedoeld, datgene wat je moet kunnen om deze rol te kunnen vervullen. Vaardigheden zijn gedragingen of manieren van doen die je kunt aanleren en ontwikkelen. Voorbeelden van vaardigheden zijn: een gesprek voeren, informatie vragen, een brief schrijven.

Het doel van deze module is om vaardigheden te oefenen die je nodig hebt als je jouw eigen ervaringskennis wilt inzetten als kwartiermaker in maatjescontact. Deze ervaringskennis kan zich verder ontwikkelen in ervaringsdeskundigheid.

Om inzicht te krijgen in deze vaardigheden is het belangrijk om kennis te hebben van het begrip “kwartier maken”. De eerste bijeenkomst zullen we hier aandacht aan besteden. Ook gaan we op onderzoek wat jouw drijfveren zijn en de kernwaarden die jij als uitgangspunt hebt om van betekenis te zijn als maatje.

We zullen dieper in gaan op stigma, zelfstigma en uitsluiting. Daarbij kijken we naar ieders eigen ervaring hiermee. We gaan op onderzoek wat ons gehinderd en wat geholpen heeft om aansluiting te vinden. Ook ‘peersupport’ en kijken naar verschillende aspecten van communicatie en op welke manier die van invloed (kunnen) zijn zullen in deze module aan bod komen.

De vaardigheden die we gaan oefenen zijn:

  • Omgaan met de gevolgen van stigma, zelfstigma en uitsluiting
  • Van “wij en zij” naar “samen”
  • Aansluiten bij de ander vanuit peersupport
  • Verschillende aspecten van communicatie
Data

Zodra er genoeg deelnemers zijn

Duur

4 bijeenkomsten

Tijd

Nog niet bekend

Locatie

Kantoor FACT, Monnickskamp 8, Huizen

Aanmelden

Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Binnenkort

Startdatum 2 december 2022, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Herstelwerkgroep

  • Winkeliersvereniging Riebeeck, Riebeeck Galerij, Oosterengweg 94, 1212 CP in Hilversum