Herstelwerkgroep

Maart 2021 bij voldoende aanmeldingen, 1x per 2 weken

Een herstelwerkgroep draait om het delen van ervaringen met lotgenoten. Deelnemers hebben een gemeenschappelijk verleden in de psychiatrie en/of verslaving. Je maakt kennis met het begrip herstel.

De primaire doelstelling van een herstelwerkgroep is deelnemers de gelegenheid te geven hun herstel zelf actief ter hand te nemen, de regie over het eigen leven weer terug te nemen.

Empowerment en ontwikkeling van ervaringskennis zijn hiervan bedoelde bijeffecten.

De deelnemers vinden herkenning in elkaars verhalen. Dit schept een band en biedt de basis voor gelijkwaardigheid. Dat geeft lucht. Delen over je ervaringen met gelijkgestemden helpt ook om bewust te worden van jezelf en geeft inzicht in het proces dat je doormaakt.

Wat heb je eraan?

De groep biedt naast herkenning ook handvatt­en voor je dagelijks leven. Praktische zaken komen aan bod als jouw manier van omgaan met problemen. Dat brengt de andere deelnemers weer op ideeën om oplossingen te kiezen voor de dingen waar zij zelf tegenaan lopen. Daarmee wordt de onderlinge steun heel praktisch en toepasbaar. Na de bijeenkomst voelen de deelnemers zich gesterkt in hun mogelijkheden.

Als je wat langer deelneemt aan de herstelwerkgroep, leer je zien hoe ver je gekomen bent. Je merkt dat heel goed te leven valt, ondanks alles wat je hebt meegemaakt. Zo wordt de herstelwerkgroep een bron van kracht en hoop.

De herstelwerkgroep komt doorgaans minstens een jaar lang één keer per twee weken bij elkaar. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en kennen een vast programma.

Duur 
1 bijeenkomst per 2 weken

Locatie
De Kleine Lelie in Hilversum

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons! Vergeet niet om je telefoonnummer te vermelden.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Startdata 9 maart 2021 en 30 april 2021, 8 bijeenkomsten WRAP
  • nog niet bekend
Startdatum 29 maart 2021 van 13.00-16.00 uur, 5 bijeenkomsten Kwartier maken als Maatje
  • Wijkcentrum de Uitwijk in Bussum
3 mei 2021, 5 bijeenkomsten Hop: Honest, Open & Proud
  • de Mauritzhof in Bussum
Startdatum 11 mei 2021 Familie en naasten herstelwerkgroep
  • GGZ Centraal Mauritzhof, Hooftlaan 26-30, Bussum
Startdatum 20 mei 2021, 5 bijeenkomsten Begin maken met herstel
  • Online
Diverse startdata, de bijeenkomsten lopen door t/m juni 2021 Herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Diverse locaties, zie de beschrijving