Herstelwerkgroep

September 2021, meer informatie volgt z.s.m.

Een herstelwerkgroep draait om het delen van ervaringen met lotgenoten. Deelnemers hebben een gemeenschappelijk verleden in de psychiatrie en/of verslaving. Je maakt kennis met het begrip herstel.

De primaire doelstelling van een herstelwerkgroep is deelnemers de gelegenheid te geven hun herstel zelf actief ter hand te nemen, de regie over het eigen leven weer terug te nemen.

Empowerment en ontwikkeling van ervaringskennis zijn hiervan bedoelde bijeffecten.

De deelnemers vinden herkenning in elkaars verhalen. Dit schept een band en biedt de basis voor gelijkwaardigheid. Dat geeft lucht. Delen over je ervaringen met gelijkgestemden helpt ook om bewust te worden van jezelf en geeft inzicht in het proces dat je doormaakt.

Wat heb je eraan?

De groep biedt naast herkenning ook handvatt­en voor je dagelijks leven. Praktische zaken komen aan bod als jouw manier van omgaan met problemen. Dat brengt de andere deelnemers weer op ideeën om oplossingen te kiezen voor de dingen waar zij zelf tegenaan lopen. Daarmee wordt de onderlinge steun heel praktisch en toepasbaar. Na de bijeenkomst voelen de deelnemers zich gesterkt in hun mogelijkheden.

Als je wat langer deelneemt aan de herstelwerkgroep, leer je zien hoe ver je gekomen bent. Je merkt dat heel goed te leven valt, ondanks alles wat je hebt meegemaakt. Zo wordt de herstelwerkgroep een bron van kracht en hoop.

De herstelwerkgroep komt doorgaans minstens een jaar lang één keer per twee weken bij elkaar. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en kennen een vast programma.

Startdatum

September 2021, meer informatie volgt z.s.m.

Duur 

1 bijeenkomst per 2 weken

Locatie

Nog niet bekend.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons! Vergeet niet om je telefoonnummer te vermelden.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Startdatum 9 augustus van 12.30-14.30 uur Herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Diverse locaties, zie de beschrijving
Startdatum 10 augustus 2021, 5 bijeenkomsten Schrijf je verhaal
  • Nog niet bekend
Elke 3e dinsdag van de maand Familie en naasten herstelwerkgroep
  • De Uit-wijk in Bussum
20 augustus 2021 van 10.00-12.00 uur, 1x per week, 5 weken Begin maken met herstel
  • Nog niet bekend
Startdatum: donderdag 9 september van 12.00-15.00 uur WMEE (Werken met eigen ervaring)
  • nog niet bekend
Startdatum 10 september 2021 van 10.30-12.30 uur Herstelwerkgroep eetstoornissen
  • Nog niet bekend