Herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling

Startdatum 3 februari 2021, de bijeenkomsten lopen door t/m juni 2021

De herstelwerkgroep is een gespreksgroep waar mensen elkaar kunnen ontmoeten die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en of kindermishandeling.

Na een situatie van huiselijk geweld of als je in het verleden kindermishandeling hebt meegemaakt, is het niet vanzelfsprekend dat alles in je leven op rolletjes loopt, hoe graag je dat ook zou willen. Schaamte en angst om over je ervaringen te praten kunnen daarbij een rol spelen. Dat is voor heel veel mensen heel herkenbaar.

In een gespreksgroep kun je, leren om je grenzen aan te geven, om weer zelfvertrouwen te voelen, omgaan met de angst voor een terugval, om openheid te geven over wat jou overkomen is en om hulp te vragen. Maar ook acceptatie over wat jou is overkomen. Je eigen behoeften te mogen voelen en om weer zelf de regie over je eigen leven te pakken. Daarnaast te mogen rouwen over wat er anders is gelopen.

Tijdens de herstelwerkgroep is er, onder begeleiding van ervaringsdeskundigen, ruimte om de bovenstaande  thema’s te bespreken met elkaar en komt de groep éénmaal per twee weken bij elkaar. De herstelwerkgroep is geen behandeling. Maar door met elkaar in gesprek te gaan, komt er ruimte om beter om te leren gaan met de situatie.

Deze groep is bedoeld voor iedereen die te maken heeft gehad met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Om te werken aan jouw herstel in deze groep is het de bedoeling dat je de feitelijke situatie van geweld achter je hebt gelaten. Je kunt hier verder werken aan het psychische en emotionele herstel, samen met lotgenoten.

Zit je op dit moment nog in een situatie van huiselijk geweld en/of kindermishandeling, maar heb je vragen of wil je even iets delen? Dan is de (online) ontmoetingsplek “een goede plek”  waar je terecht kunt. Klik hier voor meer informatie over deze online ontmoetingsplek.


Startdatum

3 februari 2020

Duur 
1 bijeenkomst per 2 weken, de bijeenkomsten lopen door t/m juni 2021

Tijd
10.00-12.00 uur

Locatie 
Buurthuis de Uit-Wijk te Bussum (i.v.m. de Corona maatregelen met maximaal 4 personen)

Aanmelden
Vermeld bij je aanmelding s.v.p. ‘Herstelwerkgroep HG & KM’.
Aanmelden blijft mogelijk. Bij teveel aanmeldingen starten we een tweede groep.
Let op: na aanmelding ontvang je een bevestiging. Als je deze niet ontvangt, kijk dan even in je spam of ongewenste e-mail.

Wil jij je aanmelden of weten deze cursus bij jou past? Mail ons!

Je kunt je ondanks de corona-maatregelen gewoon blijven aanmelden. We kijken naar oplossing op maat per cursus of werkgroep.

Binnenkort
Maart 2021 bij voldoende aanmeldingen, 1x per 2 weken Herstelwerkgroep
  • de Kleine Lelie in Hilversum
Startdata 9 maart 2021 en 7 mei 2021, 8 bijeenkomsten WRAP
  • nog niet bekend
Startdatum 22 maart 2021 van 13.00-16.00 uur, 5 bijeenkomsten Kwartier maken als Maatje
  • Wijkcentrum de Uitwijk in Bussum
nog niet bekend Herstel Training Beeldend
  • nog niet bekend
nog niet bekend; 5 bijeenkomsten, 1x per week Kennis maken met herstel
  • Online en op locatie
nog niet bekend, 11 lessen van 3 uur Fotovoice
  • nog niet bekend